هوشنگ ظريف - نوازنده تاردر گفت و گو با خبرنگار موسيقي "مهر" با اعلام اين مطلب گفت : لباس فاخر معني دار است ، اما لفظ موسيقي فاخر به نظردرست نمي آيد .شايد بتوان به موسيقي سطح بالا كه ريشه در فرهنگ ايران و به اصطلاح شناسنامه دارباشد اين لفظ را اختصاص داد.
اين نوازنده تار و مدرس دانشگاه در ادامه افزود : لباس فاخر يعني لباسي كه چشمنواز باشد .اما آيا موسيقي فاخر به همين معناست؟ آيا موسيقي فاخر يعني نوايي كه حالتي را ايجاد كند كه مردم با شنيدن آن به حالت پايكوبي بيفتند؟ با اين فرض عامه مردم تشخيص دهنده اين نوع موسيقي هستند!
ظريف ادامه داد : آهنگسازان و پژوهشگران موسيقي تشخيص دهنده اصلي و بدون غرض موسيقي فاخر به معناي موسيقي با وقار و سنگين هستند. البته اين بدين معنا نيست كه مردم موسيقي سنگين را نمي شناسند، بلكه بدين معناست كه هنوز اين نوع موسيقي به شيوه اصولي و استاندارد آن براي مردم ارائه نشده است . طبيعي است كه عامه مردم آن را نشناسند.
به گفته اين هنرمند، در خارج از كشور دو دسته مخاطب موسيقي داريم : يك دسته به اركستر سمفونيك و دسته اي ديگربه موسيقي پاپ علاقمند هستند. حتي در همين كشورهاي پيشرفته علاقمندان به موسيقي اركسترال كم و محدودند.
اين موسيقيدان با اشاره به اينكه موسيقي سنگين با اجراي زنده مداوم و پخش عمومي براي بيشتر قابل لمس و شنيدن است تصريح كرد : زماني مي توان از عامه مردم انتظار خريد آثار سطح بالا را داشت كه در وهله اول اين آثار در جامعه توليد شود.همچنين اجراهاي خوب زنده و صحنه اي زياد تكرار شود .در اين شرايط است كه بايد از مردم انتظار داشت.
وي مهمترين حامي موسيقي را در عصر كنوني "صدا و سيما" دانست و اظهار كرد : در عصري كه رسانه ها حرف اول را در انعكاس و هدايت كردن يك جريان به عهده دارند ، رسانه راديو و تلويزيون با پخش آثار فني و درست در عرصه موسيقي رديفي دستگاهي مي تواند دولت و هنرمندان را در رسيدن به اين هدف ياري رساند.
هوشنگ ظريف در پايان گفت : موسيقي هنرمنداني چون ابوالحسن صبا ، وزيري،بنان و... جزوآثار قوي در عرصه هنر موسيقي به شمار مي آيند . به تبع ساخت آثاري از اين قبيل نيازمند همه نهادها و سازمان هاي فرهنگي است ، چراكه بدون برنامه ريزي وحمايت نمي توان صدايي درخور وشايسته در عرصه مهجور موسيقي توليد كرد.
نظر شما